KONFLIKTHÅNDTERING

MARIE REITER

Marie Reiter - Center for konfliktløsning
Marie har flere års erfaring som pædagogisk konsulent i skolen med fokus på konflikthåndtering, medborgerskab og demokrati. Herunder at arbejde med skoleklasser og lærerkollegier og de mange dynamikker, roller og grupperinger, der opstår i de fællesskaber. Hertil kommer undervisning af og sparring med lærere fra grundskole til ungdomsuddannelserne.

Marie har desuden stor erfaring med konflikthåndtering i foreningslivet og er her særligt optaget af de gruppedynamikker der opstår, når det er stærke værdier, der driver arbejdet og hvor organisering ofte bæres af frivillige.

Marie er særligt optaget af spændingsfeltet mellem minoriteter og majoriteter i en hvilken som helst gruppe og har specifikke kompetencer i gruppeprocesser, herunder metoder til at arbejde med konstruktiv uenighed og demokratiske beslutningsprocesser.
  • HVOR

    Kapelvej 44 - Nørrebro, 2200

  • HVORNÅR

    LØRDAG D. 30. SEPTEMBER, KL. 10.00 - 15.00

  • AF HVEM

    Marie Reiter - Center for Konfliktløsning

    KONFLIKTHÅNDTERING

    OBS: Dette kursus anbefales særligt til alle nuværende bestyrelsesmedlemmer, tovholdere og tillidsrepræsentanter, sammen enhver person med ansvar i sin Mino Ung forening eller person der ønsker et større ansvar i foreningen. 

    Tilmeld dig konflikthåndteringskursus i dag for at opdage den kraft, du har til at forvandle konflikter til muligheder! 😼🫰

    Dette konflikthåndteringskursus vil fokusere på et holistisk tilgang til en konflikt og hvad dét egentlig er for en størrelse. Samtidigt vil der på dagen udforskes hvordan konflikter generelt i samfundet også påvirker konflikter i din egen organisation🫵 👏

    Hvorfor tilmelde dig? På kurset får du konkret viden om hvad en konflikt grundlæggende er, de forskellige dimensioner af en konflikt og måder at anskue denne på og konfliktens kernepunkter og konkrete teknikker og tilgangsmåde til at forløse konflikter! 🙌

    Programmet for dagen

    Form: Dagen vil være sammensat af korte oplæg, enkle øvelser, samt refleksion og dialog i mindre grupper og i plenum. Gennem aftaler og samarbejde med jer på dagen, vil jeg tilstræbe en mest mulig tryg og praktisk anvendelig tilgang. De modeller jeg introducerer, er nogle vi sætter i spil i forhold til jeres egne medbragte eksempler på konflikter.

    Forberedelse: I kommer til at arbejde med jeres egne case, så tænk gerne over oplevede konfliktsituationer fra eget liv, som du har lyst til at blive klogere på og mod på at dele med de andre på dagen (i par eller mindre grupper). Det kan være konflikter fra jeres frivillige virke i Mino Danmark, men også gerne fra andre kontekster: studiet, familien, arbejde mm. Det skal dog ikke være en konflikt, du har eller har haft med en anden deltager i gruppen, da der indenfor workshoppens tidsramme ikke er mulighed for at tage hånd om det på en ordentlig måde.Intro, opvarmning og rammesætning
    • Præsentation
    • Speed-date om konflikter
    Konfliktsyn og definition på konflikt
    • Kort oplæg + øvelse i makkerpar, hvor man deler en konflikt.
    Konflikters dimensioner
    • En analysemodel til at skabe overblik over hvad konflikter typisk handler om og består af. Giver også forståelse for sammenhængen mellem konflikter på samfundsniveau og de personlige/værdimæssige konflikter.
    • Øvelse i grupper
     
    Frokostpause 12.00-12.45Konflikttrappen
    • Kort oplæg
    • Øvelse, hvor man ”placerer” sin egen konflikt på trappen
    Konfliktens kernepunkter
    • Kort oplæg om kernepunkterne: fakta, fortolkning, følelse, behov, handling
    • Kernepunkterne i praksis: til refleksion samt til at spørge ind og kommunikere i konflikter.
    • Øvelse i grupper á 3: Gå dig selv + gå den anden ud fra kernepunkterne. Interviewer spørger ind til fakta, fortolkning, følelser, behov, handling.
    Afrunding på dagen
    Skabt med